Jdi na obsah Jdi na menu
 


2005 - I. ročník

12. 11. 2007

Přátelé, kamarádi, modeláři.

      Chtěl bych vás touto cestou pozvat na první ročník Zanonia Cupu konaném na letišti Panenský Týnec, kde náš klub pořádá i PI ligu.

     Původně jsem chtěl, aby se začalo hezky pomalu, opatrně, v rámci Ligy. Jeden soudí a jiní mění. Pak ván řeknou, tady máš termín a starej se! No paráda, já kokta bez zkušeností. Svolal jsem válečnou poradu, spojil se především s človíčkem který má obrovský přehled nejen o modelařině a jeho chování a vystupování připomíná letecké rytíře První světové války, s legendou samokřídel v Čechách panem Janem Spáleným. Dále jsem oprášil dřívější nápady a s využitím řady známých jmen se pustil do organizace.

Proč Zanonia?

     Řekněme, že dvoukřídlé semeno Zanonie makrocarpy je považováno za prapředka samokřídel.

     Profesor Lippisch, průkopník samokřídel, semínko Zanonie darovával jako uznání jen tomu, kdo ve vývoji bezocasých letadel dosáhl významného úspěchu.

Proč Cup?

     Malé cíle nesou velká omezení! Třeba probudíme zájem nejen u nás v srdci Evropy.

Možná nešťastný termín?

     Jak bylo řečeno, nevybrali jsme si jej dobrovolně, ale proč by se nemohla z něj stát tradice: „Na sv. Václava samokřídlům zamávám“. Vše ukáže čas.

Proč Panenský Týnec?

     Plocha nádherného letiště Sazená byla restitucemi osekána a tak velký cirkus, jakým je PI liga se těžko dělil o prosto na zemi i ve vzduchu s místním aeroklubem, pískovnou a zemědělci. Jeden čas se uvažovalo o Všechově a dalších letištích…. Pro mne osobně je vlastně jedno, zda pojedu 90km do Týnce či100km na Všechov nebo do Hořic. Teď jsme tedy v Týnci.

Vlastní organizace.

     Hlavními a nosnými kategoriemi jsou kluzáky. První dle pravidel F1A a druhá Open (bez omezení). Budeme létat pět startů po třech minutách a případný rozlet. Časy si budeme měřit navzájem. Podle zájmu a účasti se mohou otevřít další kategorie pro gumičkáře a motoráře, ale jen a pouze  Open. Takže si zalétá každé samokřídlo.

     Pokud máte samokřídlo, nebo uvažujete o jeho stavbě přijeďte a společně pak dokážeme, že „Samokřídla jsou zpátky.

 

  -  Pořádáte soutěže s účastí samokřídel, nebo máte nějaké informace ohledně samokřídel rozhodně se ozvěte, samozřejmě napište i vaše názory.

     A jak to tedy dopadlo?

1.

Šimůnek PetrPraha 4
2.Rychnovský ZdeněkPraha 4
3.Švarc Zdeněk st.Děčín
4.Chudoba JiříPraha 4

F1A - samokřídla open
1.Šimůnek PetrPraha 474 - 1326255444269272
2.Rychnovský ZdeněkPraha 474 - 225164149264
3.Švarc Zdeněk st.Děčín295 - 24177118
4.Chudoba JiříPraha 4 74 - 1238282

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky ročník - 2005

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář